Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Általában nem lehet hallani arról, hogyan térnek haza a B2 Rally résztvevői Maliból, ami annak is köszönhető, hogy sokan repülővel teszik meg a hazautat. Ez érthető is, hiszen nem mindenki engedhet meg magának 1 hónap szabadságot, és sokan el is adják, vagy ajándékozzák járművüket, amivel megérkeztek Bamakóba.

Csapatunk ilyen üzletelésre nem készül Bamakóban, a visszautat is saját járművel tervezi megtenni. Viszont a többiekkel ellentétben, nem a már ismert úton készülünk haza. Egy kis kirándulást szervezünk Mali két szomszédos országában. Először is délre szeretnénk lejutni, Elefántcsontpartra, ahol Mali sivatagos környezetével szemben, már az őserdei vezetést próbálhatnánk ki, majd visszatérnénk Maliba. Innen újra végighaladva Mauritánián, Nyugat-Szaharán és Marokkón, átlépnénk a marokkói-algériai határt, ha nem lenne zárva, hogy Algérián keresztül Tunéziába érjünk, és onnan keljünk át kompon Olaszországba.

Mivel a marokkói-algéria határ zárva van, a legegyszerűbb mód ennek kicselezésére, visszamenni Spanyolországba komppal, például Nador-Almeria útvonalon, majd Almeriából vagy Alicantéból, egy kompon megint átkelni Afrikába, de most Oranba, vagy Algírba.

A határátlépési problémákhoz még a vízumok megszerzése is hozzátartozik, Elefántcsontpartba és Algériába.

Reméljük tervünk sikerül. Örülnénk, ha bárki, aki járt már az utóbbi két országban, tudna tippeket adni, főleg a vízummal és a biztonsági tudnivalókkal (Elefántcsontpart-törzsi háborúk, turisták kifosztása?, Algéria-terroristaveszély, közbiztonság?) kapcsolatban.

Köszönjük

Békés Vándor Csapat

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

illved@szarvasnet.hu

(Andi, 2008.11.10 23:01)

Jó utat, sok kalandot és legfőképpen sikeres hazatérést!! Ja és még sok-sok szponzort :)